Tarımda sulama sezonunun başlamasıyla İlimiz Kırşehir’de sulu tarım yapılan 194.780 dekar arazide sulama işlemi başladı.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesinden yapılan açıklamada;
” Kırşehir İlimizde 194.780 Dekar Tarım Arazisi Sulanmaya Başlandı. Kırşehir’de 01.05.2020 tarihinde başlayan 2020 yılı sulama sezonunda Kırşehir ilimiz ve ilçelerimizde toplam 194.780 dekar tarım arazisi sulanacaktır. Kırşehir il ve ilçelerimizde 2020 yılında toplam 194.780 dekar arazide yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 140.241.000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.
Kırşehir ilimizde önemli sulama projelerinden birisi Sıddıklı Sulamasıdır. İş kapsamında 49.450 dekar zirai arazinin sulanması sağlanmış olup, bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 27.049.000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.” denildi.


DEAŞ’IN FİNANS AĞINA DARBE: 66 MİLYON TL’LİK PARA TRAFİĞİ ORTAYA ÇIKARILDI
KIRŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN NÂZIM HİKMET ANMA PROGRAMI
ÇİFTÇİDEN BAKAN YUMAKLI’YA HUBUBAT FİYATI TEPKİSİ
KIRŞEHİRLİ YILDIRIM KAYA CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA ATANDI
YASADIŞI BAHİS OPERASYONUNDA 91 GÖZALTI
29 YAŞINDAKİ GENCİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI.
KIRŞEHİR’DE RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU