Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’DE YENİ GENEL BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL OLDU

CHP’nin Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı’nda Özgür Özel

CHP’nin Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı’nda Özgür Özel Cumhuriyet Halk Partisi’ nin yeni Genel Başkanı olarak seçildi.

CHP’de tarihe geçen kurultayın ilk turu bitti. Tansiyonun yüksek olduğu seçim ikinci tura kaldı.

Divan başkanı Ekrem İmamoğlu ikinci tur seçiminin sonucunu açıkladı. İkinci turda değişimcilerin adayı Özgür Özel kazandı. CHP’nin 8. genel başkanı Özgür Özel oldu. CHP’de 13 yıllık Kılıçdaroğlu devri kapandı.

Özgür Özel 812, Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Özel, Kılıçdaroğlu’nu 276 oy farkla yendi.

Kılıçdaroğlu, oyunu kullandıktan sonra salondan ayrıldı.

İkinci tura kalmıştı

Özgür Özel 682 oy alarak ilk turu önde bitirdi. Rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. Genel başkanın kazanabilmesi için 683 oy alması gerekiyor. Buna göre Özel, bir oy ile genel başkanlığı kaçırdı. Delegelere oy kullanmaları için çağrı yapıldı. İkinci tur oylaması 00:30’da başladı, 02:30’da bitti.

Adaylar arası gerginlik

Kurultayın açılış konuşmasını Kılıçdaroğlu yaptı. CHP lideri sahneye çıktığında tüm delegeler ayağa kalktı. Kılıçdaroğlu’nun “sert” geçen konuşmasını tüm delegeler dikkatle izledi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkan en önemli vurgu şüphesiz “sırtımdaki hançerler” sözleriydi.

Kılıçdaroğlu, “İş cumhurbaşkanlığı adaylığının seçilmesine gelince masadan kalkmalar ve oturmalar geldi. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım” diyerek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, “Bay Kemal’in yol arkadaşı olacaksan, arkasından hançerlemeyeceksin” diyerek değişimcilerin adayı Özgür Özel’e yüklendi.

Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sırtımdan hançerlendim” sözleriyle ilgili, “Hiç üstüme almadım. Hiçbirimizin üstüne almadım. CHP’de hançer yok, hançerleyecek de kimse yok” diye cevap verdi.

CHP Genel Başkanlığı’na aday olan değişimcilerin desteklediği Özgür Özel, konuşması sırasında Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Adaylık konuşması yapmayacağı açıklanan Kılıçdaroğlu, kendisine cevap hakkı doğduğu için sahneye çıktı ve Özgür Özel’e cevap verdi.

Özgür Özel’in olayları çarpıttığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Olayları çarpıtarak anlatmanız doğru değil. Genel başkan olacak kişinin olayları çarpıtmadan sizin önünüze sağduyu ile çıkmalı, güler yüzle çıkmalı. Ben Özgür kardeşimi severim, uzun süredir beraberiz. Belediye başkanı olacağım dedi, aday oldu, milletvekili olacağım dedi, vekil oldu. O arkadaşlarla beraberdik. O eleştirileri keşke MYK’da PM’de söyleselerdi ve ben de dinleseydim, beraber mücadele etseydik. Oraya gelince evet diyeceksin, buraya gelince hayır diyeceksin. Olmaz. Genel başkanlarda çifte standart olmaz. İşin özü budur” diye konuştu.

İki aday çekildi

CHP Genel Başkanlığı için beş aday öne çıktı: Genel merkezin adayı Kemal Kılıçdaroğlu, değişimcilerin adayı Özgür Özel, Örsan Öymen, İlhan Cihaner ve Ünal Karahasan. İlhan Cihaner ve Örsan Öymen adaylıktan çekildi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KIRŞEHİR’DE YÜKSEKTEN DÜŞME: 45 YAŞLARINDAKİ H.K. HAYATINI KAYBETTİ Kırşehir kent
Sıradaki Haber