KIRŞEHİR BELEDİYESİNDEN NEŞET ERTAŞ’I ANMA PROGRAMINDA ŞAŞIRTAN TERCİH!
Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. UNESCO Müzik Festivali ve Neşet Ertaş’ı Anma Programı kapsamında sahne alacak isim, vatandaşlar arasında tartışma yarattı.
25 Eylül saat 19.00’da Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilecek programda Emre Fel sahne alacak.
Ancak bazı Kırşehirliler, Neşet Ertaş’ın müzikal mirası ve Anadolu kültürüyle özdeşleşen bir anma programında tercih edilen sanatçının müzik tarzı, sahne imajı, repertuvarı ve görsel tarzının Neşet Ertaş çizgisinden oldukça farklı olduğunu düşünüyor.
Neşet Ertaş denildiğinde akla bağlama, bozlak, Anadolu insanının dili ve sade bir halk ozanı kimliği gelirken; Emre Fel’in tam tersi değişik bir imaj, kişilik ve farklı bir sahne anlayışına sahip olması, bazı vatandaşların “Bu gerçekten Neşet Ertaş’ı anma programı mı?” sorusunu sormasına neden oldu.
Sosyal medyada ve vatandaşlar arasındaki değerlendirmelerde ise tercih için “Belediye şaka yapıyor herhalde” ve “Neşet Ertaş’ı anmak için onca Kırşehir’li sanatçımız varken, onun kültürünü yansıtan değerli sanatçılarımız varken seneyede Kuşum Aydın sahne alırsa şaşırmayacağız artik” şeklinde tepkiler dile getiriliyor.
Öte yandan Emre Fel’in müzik tarzını ve sahne performansını beğenen vatandaşlar da bulunuyor. Ancak tartışmanın merkezinde sanatçının kişiliğinden ziyade, Neşet Ertaş’ın adının verildiği bir anma programının konseptiyle sanatçı seçiminin ne kadar örtüştüğü konusu bulunuyor. 
Kırşehir’in kültürel hafızasında son derece özel bir yere sahip olan Neşet Ertaş’ın anma programında yapılan bu tercih, 25 Eylül akşamı Cacabey Meydanı’nda nasıl bir karşılık bulacak?
Gözler şimdi Kırşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği programa çevrilmiş durumda. 
