2019 seçimlerinde “Kırşehir’i lavantada marka şehir yapacağız”, “Çiftçiye alternatif gelir sağlayacağız” ve “Lavanta üretimini yaygınlaştıracağız” vaatleriyle yola çıkan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun lavanta projesi, aradan geçen yıllara rağmen beklenen üretim modeline dönüşmedi.
Yaklaşık 18 bin metrekarelik belediye alanında sürdürülen proje bugün daha çok her yıl düzenlenen Lavanta Şenliği ile gündeme geliyor. Dün gerçekleştirilen 6. Lavanta Şenliği’nde de çeşitli etkinlikler ve ikramlar yer aldı.
Şenliğin ardından bazı vatandaşlar, projenin seçim döneminde vaat edilen üretim, çiftçiye yeni gelir kapısı ve Kırşehir’i lavantada marka şehir yapma hedeflerinden uzaklaştığını savunarak, “Üretim yerine şenlik ön plana çıktı. Proje mini ölçekte kaldı, vaatler gerçekleşmedi.” eleştirilerini dile getirdi.
Kamuoyunda şimdi şu soru soruluyor: **Lavanta projesi, Kırşehir tarımına yön veren bir kalkınma hamlesi mi oldu, yoksa yalnızca şenliklerle sınırlı kalan bir belediye etkinliğine mi dönüştü?**



HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILAN KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN EKİCİOĞLU İLE İLGİLİ DETAYLI HABER
Yolcu otobüsünün şarampole devrildiği kazada 44 kişi yaralandı.
KIRŞEHİR’İN TANINMIŞ ESNAFLARINDAN CEMİL KAYA HAYATINI KAYBETTİ
CHP’Lİ BELEDİYENİN DOĞA PARKI HAYAL, KİLIÇÖZÜ ÇAYI GERÇEK!
Kırşehir ESOB’dan 7 Bin Kişilik Aşure İkramı
Üniversite Öğrencisi Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
503 Kilo Esrar Ele Geçirildi