2019 seçimlerinde “Kırşehir’i lavantada marka şehir yapacağız”, “Çiftçiye alternatif gelir sağlayacağız” ve “Lavanta üretimini yaygınlaştıracağız” vaatleriyle yola çıkan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun lavanta projesi, aradan geçen yıllara rağmen beklenen üretim modeline dönüşmedi.
Yaklaşık 18 bin metrekarelik belediye alanında sürdürülen proje bugün daha çok her yıl düzenlenen Lavanta Şenliği ile gündeme geliyor. Dün gerçekleştirilen 6. Lavanta Şenliği’nde de çeşitli etkinlikler ve ikramlar yer aldı.
Şenliğin ardından bazı vatandaşlar, projenin seçim döneminde vaat edilen üretim, çiftçiye yeni gelir kapısı ve Kırşehir’i lavantada marka şehir yapma hedeflerinden uzaklaştığını savunarak, “Üretim yerine şenlik ön plana çıktı. Proje mini ölçekte kaldı, vaatler gerçekleşmedi.” eleştirilerini dile getirdi.
Kamuoyunda şimdi şu soru soruluyor: **Lavanta projesi, Kırşehir tarımına yön veren bir kalkınma hamlesi mi oldu, yoksa yalnızca şenliklerle sınırlı kalan bir belediye etkinliğine mi dönüştü?**



Asfalt Seriliyor, Ardından Kazılıyor!
İŞTE YENİ TOGG VE FİYATI…
KIRŞEHİR’DE VATANDAŞ 100 BİN TL’Yİ DOLANDIRICILARA KAPTIRDI
KIRŞEHİR VALİSİ DEMİRYÜREK’TEN TAZİYE MESAJI
Türkiye Yas Tutarken Kırşehir’de Konser Kararı Tartışılıyor
Erhan Türkyılmaz Vefat Etti
KIRŞEHİR’İN GURURU YONCAGÜL YILMAZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU!