CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kırşehir’ de abdallarla buluştu. Kılıçdaroğlu’ na mini bir konser veren abdallar, Bir hayvanın bile nesli tükenmek üzereyken koruma altına alınıyor. Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş geleneğinden gelen insanlarız Bizim neslimiz kalmadı işimizde yok. garip geldik, garip gitmeyelim diyerek Kılıçdaroğlu’ ndan yardım istedi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün Kırşehir Belediyesi’ni ziyaretinin ardından sokaklarda vatandaşlarla buluştu. Esnafın sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra bir parkta Kırşehirli Abdallarla bir araya geldi. Sanatçılar, kendilerine ‘nasılsınız, haliniz nasıl’ sorunu yönelten Kılıçdaroğlu’na, “Biz hiç iyi değiliz başkanım. Biz müzisyen insanlarız, işimiz yok, gücümüz yok. Düğünlerde çalışamıyoruz, devlet bakmıyor. Umudumuz sizde” yanıtını verdiler.
“ABDAL, ABDALLIKTAN YORULDU”
Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş gibi usta sanatçıların geleneğini sürdüklerini belirten sanatçılar, “Geleneği sürdürüyoruz ama aç kalıyoruz. Her gün toplanıyoruz, sohbet ediyoruz, iş yok güç yok. 5 ay oldu, 9’uncu ayda kapandı işlerimiz. Abdal, Abdallıktan çıktı. Pir Sultan Abdal kökenden gelen bu kişilerimiz, özür dileyerek söylüyorum, bir hayvanın bile nesli tükenmek üzereyken koruma altına alınıyor. Bizim neslimiz kalmadı, şu kişilerden başka yok” dediler.
“BİZİ ANLAYAN TEK KİŞİ BAŞKAN EKİCİOĞLU”
Koronavirüs salgınıyla birlikte zor süreçler geçirdiklerini fakat en büyük şanslarının Kırşehir Belediye Başkanı CHP’li Selahattin Ekicioğlu olduğunu söyleyen sanatçılar, “Çünkü bize bu zor günlerimizde elimizden tutan adam bu. Başka yok. Özellikle bizim Abdal topluluğu için bizim en büyük şansımız böyle bir insana sahip olmamız. Sorunlarımızı anlatabildiğimiz tek kişi o” diye konuştular.
Sanatçılar, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Mahzuni Şerif’in ‘İnce ince bir kar yağar fakirlerin üstüne’ adlı eseri hep birlikte ensturmanlarıyla çaldılar, söylediler. Kılıçdaroğlu, sanatçıların sorunlarını dinledikten sonra İstanbul Bakırköy’deki sanatçılarla buluşmasını anımsatarak, gündeme getirdiklerini, getirmeye de devam edeceklerini dile getirdi.