Kahramanmaraş merkezli depremlerde ülkesinin ve milletinin her zaman yanında olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi deprem seferberliğine devam ediyor.
AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya gerek deprem bölgesinde, gerekse Kırşehir’de depremzedeler için yapılan çalışmaları bizzat takip edip yöneterek, varsa eksiklikler yerinde müdahale ediyor ve çalışmaların daha verimli olmasını sağlıyor.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, deprem bölgesine yönelik destek ve yardım çalışmalarını sürdürüyor. Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, deprem bölgesine giden ekiplerin çalışmaları, bölgedeki öğrencilerin ve ailelerinin ihtiyaçları ile destek taleplerini karşılamak amacıyla bir toplantı gerçekleştirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toplantıda çalışmalara organize bir şekilde Kırşehir AFAD, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve ilgili kurumlarla işbirliği içinde devam edildiği belirtildi. Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademisyenlere bölgede hizmetlere vesile olduklarını ihtiyaç ortadan kalkıncaya kadar afetzedelere hizmetlerine devam etmeleri talimatını verdi. Devletin tüm kurumlarının ve üniversitenin teyakkuzda olduğunu dile getiren Rektör Karakaya, bölgeye desteğin en üst seviyede sürdürülmesi için koordinasyon ekibini yetkilendirdi.
Bölgedeki öğrencilerin talep ve ihtiyaçlarına destek olunduğunu açıklayan Vatan Karakaya; Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle SKS bünyesinde kurulan üniversitenin afet koordinasyon merkezi yetkilileri ile yaptığı toplantıda, afet yönetiminde değişen ihtiyaçlara dikkat çekerek, gün itibariyle şehre tahliye edilen depremzedelerin sosyal iyileştirmelerinin üniversitenin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Öte yandan, KAEÜ tarafından görevlendirilen ekipler Adıyaman’da yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Üniversite personeli Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman ve köylerinde sıcak yemek ikram ediyor; ayrıca köylerde kuru gıda, soba, odun, kömür dağıtarak bölgede depremin etkilediği vatandaşlara yardımcı oluyor.
Aynı zamanda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bölgeye ve Kırşehir’e gelen depremzedelere yardımı sürerken AFAD ve ilgili diğer resmi kurumlarla koordineli olarak depremin ilk gününde başlattığı ayni yardım kampanyası da devam ediyor. Bölgeye yaptığı yardımların yanı sıra da personeli ile birlikte Kırşehir’de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) gönüllü destek veriyor.
Depremin ardından her türlü imkânını seferber eden Üniversite son olarak, deprem bölgesinde hasar tespiti yapmak üzere Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 10 öğretim üyesini ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığından 2’si mühendis 1’i tekniker olmak üzere toplamda 13 kişilik ekibi Osmaniye ve Adıyaman’a gönderdi.





SEHER ÜNSAL, KAMUOYUNUN TALEBİNİ BAKAN YARDIMCISINA İLETTİ
Kırşehir’de Güçlü Kamuoyu: Hastaneye Mehmet Ali Altın’ın Adı Verilsin
Akpınar’da Yangın Kontrol Altına Alındı 190 Hektarlık Alan Zarar Gördü
Herkes kendi el emeği ürününü hazırlayıp satışa sunuyor
Vali Demiryürek: “Köylerimiz İçin Çalışmayı Sürdüreceğiz”
VATANDAŞ TEPKİLİ:PİSLİK, KOKU, BAKIMSIZLIK… ŞEHRİN MERKEZİNDE BÜYÜK AYIP!
KIRŞEHİR’DE ACI OLAY ÇIKTIĞI MERDİVEN SONU OLDU