Kırşehir Haber Vakti

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ İLHAN’DAN ASGARİ ÜCRET ELEŞTİRİSİ

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ İLHAN’DAN ASGARİ ÜCRET ELEŞTİRİSİ
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Okundu
23 Aralık 2025 - 22:48
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

CHP’li Metin İlhan’dan Asgari Ücrete Sert Tepki: “Açlık Sınırının Altında Kaldı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, bugün açıklanan asgari ücret rakamına sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

AK Parti iktidarının milyonlarca emekçiye yalnızca yüzde 27 oranında artışı uygun görerek asgari ücreti 28 bin 75 lira olarak açıkladığını belirten İlhan, bu rakamın mevcut ekonomik koşullarla örtüşmediğini ifade etti.

Ülkede açlık sınırının 30 bin lirayı aştığını hatırlatan Metin İlhan, açlık sınırının altında belirlenen bir asgari ücretin kabul edilemez olduğunu vurguladı. CHP olarak asgari ücretin en az 39 bin lira olması gerektiğini dile getirdiklerini kaydeden İlhan, iktidarın geçim mücadelesi veren milyonların sesine kulak vermediğini savundu.

Vergiler, zamlar ve artan hayat pahalılığı karşısında emekçilerin zorlandığını ifade eden İlhan, açıklanan asgari ücretin emeği korumadığını, yoksulluğu kalıcı hale getirdiğini belirtti.

Metin İlhan, mevcut düzenlemenin çalışanların alın terini karşılamadığını ve ekonomik adaletsizliği daha da derinleştirdiğini sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.