Kırşehir Haber Vakti

DEPREM HARİTASI DEĞİŞTİ KIRŞEHİR DEPREM RİSKİ EN…

DEPREM HARİTASI DEĞİŞTİ KIRŞEHİR DEPREM RİSKİ EN…
Okundu
07 Kasım 2023 - 9:09

1900’lü yıllarda 1. Deprem bölgesinde olan Kırşehir son harita ile birlikte deprem riskinin en az olduğu il oldu.

Kahramanmaraş merkezli 6 ilde 6 şubat tarihinde meydana gelen deprem sonrası yaşanan yıkım ve acılar TÜRKİYE’NİN DEPREM GERÇEĞİNİ bir kez daha ortaya koydu.

Yaşanan deprem felaketi sonrası daha da önem kazanan deprem haritalarında yeni bir değişiklik yaşandı. Yeni haritaya göre başta Kırşehir olmak üzere Adana, Eskişehir deprem konusunda en tehlikesiz iller arasında yer aldı.

Doç. Dr. Bülent Özmen ve Prof. Dr. Süleyman Pampal, deprem tehlike haritasının güncellediğini duyurarak “Yeni haritayla en radikal değişim Kırşehir ilinde meydana gelmiştir” dedi. Kırşehir’i jeopolitik açıdan incelemeye alan deprem bilimcilerinden Bülent Özmen 1996 yılında yayınlanan resmi deprem bölgeleri haritasında birinci derece bölgesinde bulunan ve en tehlikeli iller içerisinde olan Kırşehir’in yeni harita ile birlikte en tehlikesiz illerden biri olduğunu açıkladı.

Özmen, “Kırşehir’in yanı sıra Çanakkale, Muğla, Adana, Antalya, Eskişehir, Malatya gibi birçok ilin deprem tehlikesinin düştüğü görülüyor. Yeni haritanın yürürlüğe girmesiyle Trabzon, Rize, Elazığ, Erzurum, Aksaray gibi illerinde deprem tehlikesi yükselmiştir” açıklamasını yaptı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.