Gaziantep’de bir camide iddiaya göre “itikaf”a girmek isteyen Furkan Vakfı mensupları, kolluk kuvvetlerinin müdahalesiyle camiden çıkartıldı.
Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Ramazan’da ‘kendini ibadet etmeye adama ve dünya işlerinden uzak durma’ anlamına gelen ‘itikaf’ı yapacaklarını dile getirip devlet yetkililerine de “Buyursunlar engel olsunlar” çağrısında bulunarak meydan okudu.
Bunun üzerine vakfın mensupları olduğu belirtilen grup Gaziantep’te bir camide tam kapanma kurallarını hiçe sayarak itikaf ibadetlerini yerine getirmek istediklerini” söyledi.
Devlete meydan okuyan kuytulculara, cami içerisinde polis ve bekçi müdahale etti. Grubun meydan okumaya devam ederek direnmesi üzerine güvenlik güçleri biber gazı kullanmak zorunda kaldı.
Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de pandemi nedeniyle hayati tedbir sakarya escort kararlarının alınarak vatandaşların sağlığı için uygulandığı süreçte Fetö yapılanmasına benzer bir terör örgütü kurmakla yargılanan Kuytul ve avanesinin gezi olayına benzer bir olayla kitleleri devletle karşı karşıya getirme çabası Ülkemiz üzerinde yeni bir senaryo mu uygulanmaya çalışılıyor sorularını akıllara getirdi.


125 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.
OKULLARDA TAVİZSİZ GÜVENLİK…
Kırşehir’de Hayatını Kaybeden 26 Yaşındaki Genç Memleketinde Toprağa Verildi
NAFAKADA YENİ SİSTEM GELİYOR…
BURAY KIRŞEHİR’DE SAHNE ALACAK
Eğitim Camiasının Acı Günü: Üzeyir Tavus Vefat Etti
Yelken Tutkunları Hirfanlı’da Buluştu