Türkiye Yüzyılı Buluşmaları Kapsamında Kırşehir’de Sahaya İndiler.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya başta olmak üzere, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün ve AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Kırşehir’de sahaya indi. Kent merkezi ve ilçelerde vatandaşlarla bir araya gelen isimler, vatandaşların taleplerini dinledi, beklentileri yerinde aldı ve Türkiye Yüzyılı vizyonunu anlattı.
“KIRŞEHİR, AHLAKIN, EMEĞİN VE KARDEŞLİĞİN ŞEHRİDİR”
Kırşehir’in kendileri için özel bir yere sahip olduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, “Kırşehir bizim için Ahi Evran’ın emanetidir. Neşet Ertaş’ın gönül sesidir. Cacabey’in ilim mirasıdır.” dedi.
Kırşehir’in Anadolu’nun merkezinde ahlakın, emeğin, kardeşliğin ve irfanın şehri olduğunu belirten Kaya, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Kırşehir merkezinin yanı sıra Kaman, Mucur, Çiçekdağı, Boztepe, Akpınar ve Akçakent ilçelerinde vatandaşlarla buluşmanın, onları dinlemenin ve taleplerini doğrudan sahadan almanın önemine dikkat çekti.
“VATANDAŞIMIZIN HAYAT PAHALILIĞIYLA İLGİLİ SIKINTISINI BİLİYORUZ”
Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kaya, enflasyonla mücadelede kat edilmesi gereken mesafe olduğunu bildiklerini belirterek, “Vatandaşımızın hayat pahalılığıyla ilgili sıkıntısını da biliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kaya, hedeflerinin fiyat istikrarını kalıcı biçimde tesis ederken üretimi, yatırımı, istihdamı ve sosyal devlet anlayışını güçlendirmek olduğunu vurguladı. “Biz sorunu görmezden gelmeyiz. Sorunun üzerine gider, çözüm üretiriz.” dedi.
“TÜRKİYE YÜZYILI BİR SLOGAN DEĞİL”
Türkiye Yüzyılı’nın yalnızca bir slogan olmadığını vurgulayan Kaya, bunun güçlü Türkiye’nin inşa süreci olduğunu ifade etti.
Ekonomiden savunma sanayisine, eğitimden teknolojiye, sosyal politikalardan dış politikaya kadar Türkiye’nin her alanda daha güçlü hale getirilmesi için çalıştıklarını belirten Kaya, Türkiye Yüzyılı’nın üretim, yatırım, teknoloji ve güçlü bir gelecek hedefi taşıdığını söyledi.
“BUNUN ADI BAĞIMSIZLIKTIR, BUNUN ADI MİLLÎ İRADEDİR”
Savunma sanayisindeki gelişmelere de değinen Kaya, 2002 yılında yaklaşık yüzde 20 seviyesinde olan yerlilik oranının bugün yüzde 80’in üzerine çıktığını belirtti.
2026 yılının ilk 8 ayında savunma ve havacılık ihracatının yüzde 16,2 artarak 6,3 milyar dolara ulaştığını ifade eden Kaya, savunma sanayisinde elde edilen bu gelişmeler için “Bunun adı bağımsızlıktır. Bunun adı millî iradedir.” dedi.
“MAZERET DEĞİL HİZMET, ALGI DEĞİL ESER”
Kaya, Kırşehir’e yönelik hizmet anlayışının ise vatandaşın ihtiyaçlarına doğrudan cevap vermek olduğunu belirterek, “Mazeret değil hizmet üretmek. Algı değil eser üretmek. Reklam değil icraat yapmak. Milletin kaynağını yine millet için kullanmak.” anlayışıyla çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
“BİZE OY VERENE DE VERMEYENE DE ULAŞACAĞIZ”
Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında saha çalışmalarının devam edeceğini belirten Kaya, siyasi görüş ayrımı gözetmeden toplumun her kesimine ulaşacaklarını söyledi.
“Bize oy verene de vermeyene de ulaşacağız. Milletimizin her ferdini dinleyeceğiz.” diyen Kaya, Kırşehir’de vatandaşlardan gelen talep ve önerilerin Ankara’ya taşınacağını vurguladı.
Kaya, “Kırşehir’den yükselecek her ses bizim için kıymetlidir. Buradan aldığımız her talebi Ankara’ya taşıyacağız.” ifadeleriyle Kırşehir’de gerçekleştirilen buluşmaların temel amacının vatandaşın sesini doğrudan dinlemek ve taleplerini ilgili mercilere ulaştırmak olduğunu belirtti.



Ahilik Yolculuğu Kırşehir’den Bilecik ve Bursa’ya Uzandı
Sağlık Çalışanı Furkan Küpeli Yaşamını Yitirdi
125 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.
OKULLARDA TAVİZSİZ GÜVENLİK…
Kırşehir’de Hayatını Kaybeden 26 Yaşındaki Genç Memleketinde Toprağa Verildi
Kırşehir’de 39. Ahilik Haftası İçin Etkinlik Programı Belli Oldu
40 Plaka, 4 Gol, Tek Lider!