Kırşehir’in Genç Yazılımcılarından TÜBİTAK’ta Büyük Başarı!
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 20. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Kırşehir rüzgârı esti. Yusuf Demir Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, yazılım alanında geliştirdikleri yenilikçi projeyle Türkiye ikincisi olma başarısını gösterdi.
Yarışmanın final sergisi ve ödül töreninde açıklanan sonuçlara göre, BİLSEM öğrencileri Kağan Doruk Şahin ve Mustafa Aybars Abalı, danışman öğretmenleri Dr. Mehmet Aydın rehberliğinde hazırladıkları yazılım projesiyle jürinin büyük beğenisini kazandı.
Genç yazılımcıların elde ettiği başarı sadece dereceyle sınırlı kalmadı; hazırlanan projenin ticari ve teknik değerini tescilleyen TÜBİTAK Patent Desteği de kazanıldı. Bu destek, projenin geleceğe dönük önemli bir katma değer üreteceğini kanıtlar nitelikte.
Vali Demiryürek’ten Tebrik Mesajı
Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda genç öğrencileri ve emeği geçen öğretmenleri tebrik etti. Vali Demiryürek mesajında şu ifadelere yer verdi:
”Bilimsel üretim kültürünü erken yaşta benimseyen öğrencilerimizi ve onları özveriyle yetiştiren kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. TÜBİTAK Patent Desteği almaya hak kazanmaları, ortaya koydukları çalışmanın değerini açıkça göstermektedir.”


Tarkan Harman Adaylığını Açıkladı
KIRŞEHİR YOLUNDA OTOMOBİL HURDAYA DÖNDÜ
KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAYI MHP’Lİ SİYASETÇİ MEHMET AY YOĞUN BAKINDA
YANGINI ÇIKARDI KARŞISINA GEÇİP İZLEDİ
KIRŞEHİR’DE ESNAF SİLAHLI SALDIRIDA YARALANDI
KIRŞEHİR’DE VATANDAŞ 100 BİN TL’Yİ DOLANDIRICILARA KAPTIRDI
KIRŞEHİR VALİSİ DEMİRYÜREK’TEN TAZİYE MESAJI