Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan illere göre Kırşehir’ de geçen hafta her 100 bin kişide Covid-19 vaka sayısı 81,47 olarak kaydedildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Temmuz tarihinde kısıtlamaların kalkacağını belirtse de, Kırşehir’de vaka artışı bu hızla devam ederse ek önlemlerin gündeme gelebileceği uyarısı yapılıyor.
FİLYASYON ÖNEMLİ..
Aksaray, İstanbul, İzmir gibi diğer illerde sağlık il müdürlükleri tarafından gösterişten uzak ama sıkı uygulanan filasyon tedbirleri vaka sayılırının düşmesinde olumlu rol oynarken, nüfus oranı yüksek olmayan Kırşehir’ de ise tam tersi bir artışın olması filyasyon zaafiyetimi var sorularını akıllara getiriyor.
Hastanelerde görevli sağlık çalışanları yaşadıkları onca sıkıntıya rağmen görevlerini özveri ile yaparken filyasyon da yaşanılacak zaafiyetler virüsün yayılmasını hızlandırdığı gibi hastanelerde ki iş yükünü de artırıyor.
ESNAF VE VATANDAŞ TEDİRGİN..
Esnaf ve vatandaşlar ise diğer illerde tedbirlere nasıl uyuluyorsa bizlerde Kırşehir’ de uyuyoruz. Demek ki burada yolunda gitmeyen baska birşey var. Artık dükkanlarımızın kapanmasını istemiyoruz. Evde kapalı kalmak istemiyoruz. Bu yüzden yetkililerden konuya hassasiyetle yaklaşmasını, özellikle sağlık il müdürlüğünün temaslılara uyguladığı filyasyon tedbirlerinde zaafiyet olmadan yapılacak çalışmaların daha somut olarak rakamlara yansıyarak ilimizde vaka sayılarının düşürülmesini bekliyoruz ifadelerinde bulunuyor.
SİYASET NE DİYOR..
Siyasilerden, yasaklar sayesinde düşen vaka sayılarına ilk fırsatta açıklama gelirken, geçtiğimiz haftalarda Kırşehir’in vaka sayısı en çok artan il olarak kayıtlara geçmesi ve bu tür hayati sıkıntıların ziyadesi ile yaşanmasına rağmen önlem alındığına dair herhangi bir açıklama gelmemesi ise dikkat çekiyor.



Adnan Yılmaz’dan Ahilik İçin Başucu Kaynağı
Park Değil Şantiye! Kervansaray’da Bitmeyen Çalışma İsyan Ettirdi
Kırşehir UMKE, Gerçeği Aratmayan Tatbikata Katıldı
Tarkan Harman Adaylığını Açıkladı
KIRŞEHİR YOLUNDA OTOMOBİL HURDAYA DÖNDÜ
KIRŞEHİR’DE ESNAF SİLAHLI SALDIRIDA YARALANDI
Asfalt Seriliyor, Ardından Kazılıyor!