Cansu KILINÇ/SABAH
Japon Hükümeti’nin “Kültürel Mirası Koruma Projesi” çerçevesinde yaptığı Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Bahçesi 1 yılda 160 bin turist ağırladı.

Chicago Kütüphanesi tarafından 2010 yılında “En Çevreci Tasarım” ödülü verilen 2011 yılında “ En İyi yeşil müze” ödülünü alan ve 2011 yılında Avrupa’da yılın müzesine aday gösterilen Japon Bahçesi, Japonya Ortadoğu Kültür Merkezi tarafından 1993 yılında, Prens Takahito Mikasa’nın Kale höyük kazılarını başlatması anısına Çağırtkan köyüne yaptırıldı.

Japonya’nın, sınırları dışında bulunan en büyük botanik bahçelerinden biri olma özelliğini taşıyan bahçe yaz kış ziyaretçi akınına uğrarken bahçede Japonya’ya özgü kiraz, salkım söğüt, elma, eriği ve ayva ağaçları da bulunuyor.
Yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçiler Kırşehir’in eşsiz doğasında kültürel bir deneyim yaşamak için Japon Bahçesi’ni ve Kalehöyük Arkeoloji Müzesi’ni tercih ediyor.


Adnan Yılmaz’dan Ahilik İçin Başucu Kaynağı
Park Değil Şantiye! Kervansaray’da Bitmeyen Çalışma İsyan Ettirdi
Kırşehir UMKE, Gerçeği Aratmayan Tatbikata Katıldı
Tarkan Harman Adaylığını Açıkladı
KIRŞEHİR YOLUNDA OTOMOBİL HURDAYA DÖNDÜ
KIRŞEHİR’DE ESNAF SİLAHLI SALDIRIDA YARALANDI
Asfalt Seriliyor, Ardından Kazılıyor!