Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, TBMM Uruguay Dostluk Gurubu Başkanı olarak, Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo, Büyükelçi Fernando Lopez ve İstanbul Başkonsolosu Diego Perez Trombini’yi TBMM’de misafir etti.
İki ülke arasında serbest ticaret konusu başta olmak üzere gündeme dair bir çok konuyu ele alındı.
Türkiye-Uruguay Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Kendirli, görüşmede yaptığı konuşmada, konuk bakanı TBMM’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
İki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değinen Kendirli, Uruguay parlamentosunda kurulacak olan dostluk grubunun iki ülke parlamentosu arasındaki ilişkilere büyük ivme kazandıracağına inandığını söyledi.
Türkiye olarak Uruguay ile ticari ilişkilere büyük önem verdiklerinin altını çizen Kendirli, ticari alandaki pürüzlerin karşılıklı diyalogla çözüleceğini ve bunun için Dostluk Grubu Başkanı olarak yakinen takipçisi olacağını belirtti.
Uruguay Dışişleri Bakanı Bustillo ise TBMM çatısı altında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye ile her alanda işbirliğine açık olduklarını ifade etti.
Daha sonra Kendirli ile Bustillo ve beraberindeki heyet, 15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında Meclis’in bombalanan yerleri gezdi.


125 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.
OKULLARDA TAVİZSİZ GÜVENLİK…
Kırşehir’de Hayatını Kaybeden 26 Yaşındaki Genç Memleketinde Toprağa Verildi
NAFAKADA YENİ SİSTEM GELİYOR…
BURAY KIRŞEHİR’DE SAHNE ALACAK
Eğitim Camiasının Acı Günü: Üzeyir Tavus Vefat Etti
Yelken Tutkunları Hirfanlı’da Buluştu