Kırşehir Belediyesine ait, çok sayıda gayrimenkul kiraya verilmek üzere açık teklif usulüne göre kiraya verilecek.
Kırşehir Belediyesi Mülkiyeti kendisine ait çok sayıda gayrimenkulu 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince açık teklif usulüne göre ihaleye çıkardı. Yapılan bu ihale ile belediye kasasına yaklaşık 1 milyon TL girmesi bekleniyor.
Ak Partiden görevi devraldığı 31 Mart yerel seçimlerinden bugüne her fırsatta kamuoyuna borçlu olduğunu duyuran CHP’ li Belediyenin geçtiğimiz aylarda da belli periyotlarla yaptığı ihaleler sayesinde, önceki dönem belediye başkanlıkları tarafından yapılıp faaliyete geçirilen menkul ve gayrimenkul satış ve kiralama bedelleri sonucunda Belediye’ ye borcun yaklaşık iki katı gelir elde ettiği iddia ediliyor. Seçimlerde şeffaf yönetim sistemi ile gelir giderleri belli dönemlerde açıklayacağız vaadinde bulunan Başkan Selehattin Ekicioğlu ise seçildiği günden günümüze özellikle belediyeye ait menkul ve gayrimenkullerden nerelerin kiralandığı ve satıldığı ve buralardan elde edilen gelirler başta olmak üzere gelir ve giderlerle ilgili gözle görülür net bir açıklama yapmadı.
Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde yapılacak olan yeni ihale detayları ise şu şekilde;
– Kiralanacak taşınmazların kira süresi, 1 yıllık kira muhammen bedeli, geçici teminatı, ihale tarihi ve ihale saati aşağıda belirtilmiştir.
– İsteklilerin, 13.12.2022 Salı günü saat :17:00’ a kadar Belediyemiz Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde bulunan
Mali Hizmetler Müdürlüğüne müracaat etmeleri ve istenen belgeleri vermeleri gerekmektedir. Belirtilen saatten sonra yapılan müracaatlar ve posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
– İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için istenen belgeler:
Gerçek Kişiler :
5.1 Dilekçe
5.2 Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
5.3 Kanunu İkamet Belgesi.
5.4 Kırşehir Belediyesine herhangi bir borcu bulunmadığına dair belge.
5.5 Şartname bedeli ödendiğine dair belge (md 6)
5.6 Geçici teminat bedeli ödendiğine dair belge (md 7)
5.7 SGK ve Vergi Dairesinden borcu yoktur yazısı
5.8 Noter tasdikli imza beyannamesi
5.9 Vekaleten katılıyor ise noter tasdikli vekaletname ve imza beyannamesi
Tüzel Kişiler :
5.10 Dilekçe
5.11 Kırşehir Belediyesine herhangi bir borcu bulunmadığına dair belge.
5.12 Şartname bedeli ödendiğine dair belge (md 6)
5.13 Geçici teminat bedeli ödendiğine dair belge (md 7)
5.14 SGK ve Vergi Dairesinden borcu yoktur yazısı
5.15 Vekaleten katılıyor ise noter tasdikli vekaletname ve imza beyannamesi
5.16 Tüzel kişiliğin yetki belgesi ve noter tasdikli imza sirküsü
5.17 İlgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten
son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi ve İhale yılı içinde alınmış Oda Sicil Kayıt Belgesi.
– 18 Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli ortak girişim beyannamesi.
– İhaleye katılacak olanlar her bir ihale için 250,00 TL Şartname bedelini Belediyemiz veznelerine veya Belediyemiz Ziraat Bankası TR83 0001 0024 9934 8311 2650 73 numaralı hesabına yatırarak Dekontunu ihale evrakları ile birlikte vereceklerdir.
– Geçici teminat olarak belirtilen bedeli Belediyemiz Ziraat Bankası Kırşehir Şubesi TR24 0001 0024 9934 8311
2650 68 numaralı hesabına yatırarak aldıkları Dekont veya 2886 sayılı D.İ.K.’ nun 26. maddesinde belirtilen teminat yerine geçen belgelerden herhangi birisi. (Teminat mektubu verilmesi halinde geçici teminat mektubunun süresiz ve limit içi olması, 2886 sayılı D.İ.K. na göre düzenlenmiş olması gerekmektedir.)
– Bilet Satış Yazıhanesi ihalesine katılacak gerçek ve tüzel kişiler Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan F1 veya F2 Yetki Belgeleri yada D1 Yetki Belgeleri ile Acentelik yapacaklar için Acentelik hizmeti veren yetki belgesi sahibinin firma listesi. Yetki Belgesi olmayan gerçek ve tüzel kişiler ihaleye katılamayacaktır.
– İhaleler ile ilgili bilgi mesai saatleri içerisinde Belediyemiz Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde bulunan Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınabilecektir.



Adnan Yılmaz’dan Ahilik İçin Başucu Kaynağı
Park Değil Şantiye! Kervansaray’da Bitmeyen Çalışma İsyan Ettirdi
Kırşehir UMKE, Gerçeği Aratmayan Tatbikata Katıldı
Tarkan Harman Adaylığını Açıkladı
KIRŞEHİR YOLUNDA OTOMOBİL HURDAYA DÖNDÜ
KIRŞEHİR’DE ESNAF SİLAHLI SALDIRIDA YARALANDI
Asfalt Seriliyor, Ardından Kazılıyor!