Ankara – Niğde otobanının Kırşehir’ ide içerisine alan 2. etabı Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ ın da katıldığı Aksaray’ da düzenlenen törenle açıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla birinci ve üçüncü kesimleri 4 Eylül’de törenle açılan Ankara-Niğde Otoyolu’nun, 113 kilometrelik otoyol ve 39 kilometrelik bağlantı yollarından oluşan ikinci kısmının açılmasıyla projenin tamamı hizmete girmiş oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yoluyla açılışını yaptığı otobanla ilgili şu açıklamalarda bulundu;
” Ankara-Niğde Otoyolu’nun ülkemize, sağlayacağı vakit ve yakıt tasarrufu sayesinde yılda 1,6 milyar liranın üzerinde katkısı olacaktır. Mesafenin de kısalmasıyla artık neredeyse yarı zamanlı tamamlanabilecektir.
Her kesime yönelik desteklerimizi salgının yol açtığı sıkıntılar ortadan kalkana kadar devam ettireceğiz. ”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise açılışta yaptığı konuşmada;
“Bugün açılışını yaptığımız 2. Kesim ile Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ile Tuz Gölü, Derinkuyu, Göreme ve Kapadokya gibi önemli turizm merkezleri de otoyol bağlantısına kavuşmuştur. Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz otoyol ağımız tamamlanmıştır. Hayata geçirdiğimiz tüm bu büyük projeler gibi Ankara-Niğde Akıllı Otoyolu da Türkiye’nin aydınlık yarınlarının bir kanıtı niteliğindedir. Yerli ve milli akıllı ulaşım sistemleri altyapısı ile donatılan otoyolumuz Türkiye’nin en akıllı yolu olarak hizmet verecektir. 1,3 milyon metre fiber optik ağı ve yol boyunca yerleştirilen 500 trafik sensörü ile donatılan otoyolumuz, oluşabilecek tehlikeli durumlara karşı gerek operatörleri gerek sürücüleri uyaracak şekilde tasarlanmıştır.” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Karaismailoğlu, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ile kurdeleyi kesti.
Karaismailoğlu, makam aracının direksiyonuna geçerek tamamlanan Ankara-Niğde Otoyolu’nda bir süre araba kullandı.