Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87. yıl dönümü dolayısıyla Kırşehir’de anma programı düzenlenecek.
Kırşehir Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilecek anma programı, 10 Kasım Pazartesi günü saat 09.00’da Cacabey Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde başlayacak. Törende sırasıyla Kırşehir Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunulacak.
Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak, ardından İstiklal Marşı okunacak ve bayraklar yarıya indirilecek.
Cacabey Meydanı’ndaki törenin ardından anma programı, saat 09.30’da Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi’nde devam edecek. Öğrenciler tarafından Atatürk’ün hayatı, fikirleri ve Cumhuriyet’e katkılarını anlatan sunumlar yapılacak; şiir dinletileri, müzik performansları ve Atatürk temalı görsel etkinlikler sahnelenecek.
Kırşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, “10 Kasım Pazartesi günü saat 09.05’te tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bayrakları yarıya indirilecek, gün batımında ise tekrar göndere çekilecektir. Kamu kurum ve kuruluş binaları Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatılacaktır.” ifadelerine yer verildi.
Kırşehir, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve özlemle anmaya hazırlanıyor.


Bakan Gürlek’ten suç örgütlerine sert mesaj: “Devlet tepenize binecek”
KIRŞEHİR’DE ARAÇ ALIP SATANLAR DİKKAT! YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ ORTAYA ÇIKTI
Ramsar Alanı Seyfe Gölü’nde Flamingo Şöleni
KIRŞEHİR’DE NEŞET ERTAŞ RÜZGÂRI
GENÇLİĞİNİN BAHARINDA HAYATA VEDA ETTİ
TERÖRSÜZ TÜRKİYE: HEDEF BİRLİK, HUZUR VE GÜÇLÜ GELECEK
BAKAN GÜRLEK UĞUR MUMCU’NUN AİLESİYLE GÖRÜŞTÜ