Kırşehir’de ‘Ekilmeyen Arazi Kalmasın Projesi’ çerçevesinde çiftçilere yağlık ayçiçeği, nohut ve mercimek tohumu dağıtıldı.
Tohum dağıtımı programında çiftçilere konuşan Kırşehir Valisi İbrahim Akın, devletin tarımsal üretimi artırma konusunda çiftçilere her türlü desteğin sağlandığını söyledi. Yapılan desteklerle birlikte çiftçilerin refah seviyesinin yükselmesinin yanı sıra tarımın daha iyi seviyelere geleceğine inandığını belirten Vali Akın, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce bitkisel üretimin geliştirilmesi için hazırlanan 2.4 milyon lira bütçeli ‘Kırşehir’de Ekilmeyen Arazi Kalmasın Projesi’ ile çiftçilerimize yüzde 75 hibeli tohum dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Projedeki amacımız ekilebilir tüm arazileri üretime kazandırmaktır. Tarımın ve gıdanın bir ülke için ne kadar önemli olduğu tüm dünya tarafından kabul edilmiştir. Bizlerde bu anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Dağıtılan yağlık ayçiçeği, nohut ve mercimek tohumlarının çiftçilerimize bereket ve bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi.
Program, Kırşehir genelinde bin 297 çiftçiye 26 bin 200 dekar alana ekilmek üzere nohut, yağlık ayçiçeği ve mercimek tohumunun dağıtılması ile sona erdi.



YENİ PARTİ KIRŞEHİR İL BAŞKANLIĞI AÇILDI
GENÇLERİN KARİYER YOLCULUĞUNDA KIRŞEHİR İŞKUR FARKI
Eski İl Başkanı Amansız Hastalığa Yenildi
Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç Görevine Başladı
Amigo Halil Kurt “Yediğimiz goller ofsayt olsun” dedi
Polis uygulamalarda çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirdi.
BOZTEPE’DE YENİ MEHMETÇİK İLKOKULU’NUN TEMELİ ATILDI