Kırşehir’de bugün akşam iftar saati olan 20:02 ‘de okunması gereken ezanın okunmaması üzerine vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı.
Her yıl ramazan ayında yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen akşam ezanının erken okunması ve vatandaşların oruçlarını erkenden açması olayının bu kez tam tersi yaşandı.
Kırşehir’de iftar vakti ezan okunmadı. ezan okunmamasının sebebi sonradan anlaşıldı. edinilen bilgiye göre cami girişindeki kacak akım koruma rölesi en hassas ayarda olduğundan elekrik akımında meydana gelen dalgalanma nedeniyle elektrik kesildi. Cami imam hatibi ve görevliler bu nedenle bir türlü merkezi ezan sistemini çalıştıramayınca ezan okunamadı vatandaşlar uzun bir süre oruçlarını açmakta tereddüt yaşadı.
Gecte olsa iftar topunun atılması ve bazı mahalle imamlarının durumu anlayarak ezanı mahallelerinden okumasıyla vatandaşlar orucunu açtı.