Kırşehir’de Kazakistan’ın Tarihi ve Kültürü Tanıtıldı
Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Türk Dünyası Akademisi kapsamında düzenlenen etkinlikte, Kazakistan’ın tarihi, kültürel birikimi ve sosyal yapısı ele alındı.
Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde “Bozkırın Ruhu: Kazakistan” temasıyla gerçekleştirilen programda, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde eğitim gören Kazakistanlı öğrenciler sahne aldı. Öğrenciler, ülkelerine özgü şarkılar ve geleneksel danslar sergileyerek izleyicilerden büyük ilgi gördü.
Etkinlikte konuşan KAEÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nur Çetin, Avrasya’nın merkezindeki stratejik konumuyla dikkat çeken Kazakistan’ın siyasi gelişimleri, doğal kaynak zenginliği ve bölgesel önemine değindi. Petrol, doğal gaz ve uranyum gibi kaynakların ülke ekonomisinde büyük rol oynadığını belirten Çetin, Türkiye’nin Kazakistan’ın bağımsızlığını aynı gün tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlatarak Türk–Kazak dostluğunun güçlenerek sürmesini diledi.
Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Darkhan Beisenbay ise Kırşehir’de eğitim alan Kazak öğrencilere sahip çıkan vatandaşlara teşekkür ederek, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin her zaman güçlü olduğunu vurguladı.
il Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, hem Kazakça hem Türkçe yaptığı konuşmada Türk dünyasının köklü birliğine dikkat çekti. Kazak ve Türk halkları arasında tarih boyunca süregelen gönül bağlarının bugün de aynı sıcaklıkla devam ettiğini söyledi. Program, Vali Yardımcısı Alper Balcı tarafından Prof. Dr. Çetin ve Beisenbay’a plaket takdimiyle


KİM MİLYONER OLMAK İSTER? KIRŞEHİR’DE YARIŞMACI ARIYOR
JANDARMADAN GİZLİ WHATSAPP GRUPLARINA DARBE
SEHER ÜNSAL, KAMUOYUNUN TALEBİNİ BAKAN YARDIMCISINA İLETTİ
Kırşehir’de Güçlü Kamuoyu: Hastaneye Mehmet Ali Altın’ın Adı Verilsin
Vali Demiryürek: “Köylerimiz İçin Çalışmayı Sürdüreceğiz”
RECEP KOÇ’TAN KÖY YOLLARINA YERİNDE VE ZAMANINDA MÜDAHALE