Dünyanın her yerinde türkü denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan Kırşehirli büyük Anadolu ozanı Neşet Ertaş, ölümünün 11. yıldönümünde Kırşehirliler Vakfı tarafından organize edilen muhteşem bir konser projesiyle anılacak.Neredeyse kendi ismi bir müzik türü olarak kabul edilen Neşet Ertaş’ın kalplere ve kulaklara kazınan sesine, Kendisi de Kırşehirli ve Ertaş hayranı olan, enerjik yorumuyla son dönemin en gözde türkü ve bozlak sanatçısı İsmail Altunsaray ve ünlü sanatçı Funda Arar hayat verecek.
Son yıllarda başta Ankara olmak üzere ilimiz Kırşehir ve diğer illerde yaptığı faaliyetler ve sosyo – kültürel etkinliklerle faydalı işlere imza atan ve insanları bir araya getiren Kırşehirliler Vakfı, 29 Eylül 2023 tarihinde Ankara Büyük Şehir Belediyesi ile ortaklaşa yapacağı programda Neşet Ertaş’ı anacak.
29 Eylül Cuma günü saat 19:00 da Ankara Atatürk Spor Salonunda gerçekleşecek programa Kırşehirli ünlü türkü ve bozlak sanatçısı İsmail Altunsasaray’ın yanı sıra ünlü sanatçı Funda Arar ve Kırşehir Abdallar Topluluğu sahne alacak. Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılacağı programa vatandaşın yoğun katılımı beklenirken programda düzenlenecek bir çok etkinlikle Kırşehir’in bağrından yetişen ünlü bozlak sanatçısı Üstad Neşet Ertaş anılacak.