Kırşehir’e bağlı Mucur Hamdiye Mahallesine 2002 yılında yapılan, Mucur Devlet Hastanesi depreme dayanıksız raporu alındı. Bu nedenle hastane binası yıkılacak. Ardından Mucur Pancar Bölge Şefliği binalarıda yıkılarak bu alana yeni bir hastane yapılacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İyi Parti Mucur İlçe Başkanı Ali Aydemir, Bina olarak 2002 yılında yapılan ve çokta eski olmayan binanın eksikliklerinin tamlanması daha kolayken yıkılıp yeni bir hastane yapılmasında ısrar eden siyasiler ve bürakratların ısrarları insanları düşündürmektedir. dedi.
İyi Parti Mucur İlçe Başkanı Ali Aydemir’ in açıklaması şu şekilde;
‘’ Mucur-Kayseri yolu üzerinde yıllarca hizmet veren Mucur Pancar Bölge Şefliği yerine hastane yapılacağını siyasilerin demeçleriyle öğrendik. Tam teşkilatlı yıllarca hizmet veren bu tesisler yıkılacak, onlarca yetişmiş ağaçlar kesilecektir.
Mevcut tam teşekküllü devlet hastanesinin eksiklerini tamamlayıp, doktor ve eleman ,araç ,gereçleri temin etmek daha kolayken; yeni binalar yapımında siyasilerin ve bürokratların ısrarları insanları düşündürmektedir.
Hemen ana yolun yanına yapılacak hastanede ki hastaların gürültülerden, araç seslerinden rahatsız olacağı hesap edilmiyor mu?
Yıllarca eksiklerin tamamlanmasını beklediğimiz, su, yol, kaldırım ve umumi tuvaletlere el atmak bu kadar zor mu? Ekonominin sıkıntıda olduğu korona belasının dehşet saçtığı bir zamanda ,daha makul, israflara ve şatafatlara kaçmadan hareket etmenin doğru olacağına inanıyorum. Ayrıca
Tam teşekküllü bu hastaneye gereken ilgi gösterilmedİ. Doktor açısından mahrum edildi. Polikliniğe çevrildi. Bu hastaneye çürük raporu verenlere inanmiyoruz. Bu kurumu daha İyi hale getirmek için çaba yerine birilerinin yen hastane yaptirma hevesleri bizleri tatmin etmiyor. Pancar bölge şefliği de kaç yıldır atıl durumda buraları yıkıp yeni hastane müjdesi verenler mucur’un daha acil ihtiyaçlarini öne alsınlar. ‘’