Kırşehir Haber Vakti

TİGAD BATMAN’IN GÜZELLİKLERİNİ KEŞFETTİ

TİGAD BATMAN’IN GÜZELLİKLERİNİ KEŞFETTİ
Okundu
25 Mayıs 2024 - 12:18

Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği (TİGAD) ile Batman Valiliği’nin iş birliği ile Batman’da “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı ve Kültür Gezisi” programı düzenlendi.

TİGAD Kırşehir İl Temsilcisi Zahide VURAL ve Kırşehir Habervakti Muhabiri Cansu KILINÇ’ın da katılım sağladığı çalıştayda 81 ilden gazeteci Batman’ın eşsiz güzelliklerini keşfetti.

TİGAD YENİ NESİL GAZETECİLİK ÇALIŞTAYINA YOĞUN İLGİ

Kırşehir’den de katılımın sağlandığı Yeni Nesil İnternet Gazeteciliği Çalıştayına yoğun ilgi gösteren gazeteciler ; Türkiye’nin Dijital medyasının dünü ve bugünü analiz etti. Türkiyenin dört bir yanından katılan medya mensupları ve konunun uzmanları Dijital medya konusunu masaya yatırdı.

TİGAD Batman İl Temsilciliğinin organize ettiği; Batman Valiliği’nin ev sahipliğinde Batman İl Özel İdaresi ile Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkıları ile düzenlenen programda gazeteciler, ilk olarak Batman Valisi Ekrem Canalp’ı valilikte ziyaret etti. Vali Canalp, valilik toplantı salonunda basın mensuplarının soruları ile sohbet etti, sorularını cevaplayarak, Batman’daki yatırımlar hakkında bilgi verdi.

VALİ CANALP’TAN GAZETECİLERE SICAK KARŞILAMA

TİGAD Kırşehir Temsilcileri ile buluşan Batman Valisi Ekrem Canalp güler yüzü ile dikkat çekerken Canalp’ın “Batman’da Terör geriledi ekonomik ve sosyal gelişme sağlandı” sözleri büyük alkış aldı.

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman ve çevresinde terör olaylarının gerilemesiyle ekonomik ve sosyal gelişme sağlandığını söyledi. Batman’ın büyükşehir olması için gerekli şartları tamamladığını ifade eden Canlap, 60 bin kişilik istihdam sağlayacak yatırımlardan bahsetti. Batman’ın 50 yıllık gelişim planını hazırladıklarına işaret eden Vali Canalp, “Batmanlılar iş aramayacak, iş Batmanlıları arayacak!” dedi. Vali Canalp, gazetecilerle samimi bir ortamda sohbet ederek, özçekim yapmayı da ihmal etmedi.

TİGAD’ın Batman’da düzenlediği “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı”, Batman Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Çalıştaya; Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Vali Yardımcısı Sayın Mustafa Caner Culukar, Batman İl Emniyet Müdürü Sayın İbrahim Kaba ve Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Rohat Cebe ile birlikte gazeteciler ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayda bir konuşma yapan Batman Valisi Ekrem Canalp, gazetecileri Batman’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Canalp, yeni nesil gazeteciliğin önemine işaret ederek, çalıştayın gazeteciliğe büyük katkısı olacağına dikkat çekti.

TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL VALİ CANALP’A TEŞEKKÜR ETTİ

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, “Türk Dünyası İnternet Gazeteciliği Federasyonu”nun kurulduğu müjdesini verdi. Geçgel, internet gazeteciliği yasasının hayata geçirilmesinde verdikleri mücadeleyi anlatarak, bu yasanın temelinde TİGAD’ın mücadelesinin olduğunu vurguladı. Okan Geçgel, Batman’daki programa mihmandarlık yapan Batman Valiliğine TİGAD adına teşekkür etti.

Çalıştayda konuşan TİGAD Batman İl Temsilcisi Hatice Türkan da, Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazetecileri Batman’da ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, katılımcı gazetecilere, desteği olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

YENİ NESİL GAZETECİLİK MASAYA YATIRILDI

Haberler.com ve Sondakika.com Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Teymur’un moderatörlüğünde düzenlenen çalıştayda şu isimler konuşmacı olarak yer aldı; Haberler.com ve Sondakika.com Yönetim Kurulu Başkanı Av. Bedia Teymur, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Sayın Aslı Köseoğlu, Kanal 7 Haber Sunucusu Sayın Meryem Nas Mercan, Ülke TV Haber Programı Sunucusu  Gözde Özyürek, İHA İstanbul Anadolu Yakası Bölge Müdürü  Mustafa Biçer, Akit TV Haber Müdürü Uğurcan Gökçe, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni  Mustafa İlker Yücel.

Çalıştayda konuşmacılar, yeni nesil gazetecilik ile geleneksel gazetecilik, televizyon gazeteciliği, sosyal medya gazeteciliği ve yapay zeka arasında bağlantıyı ele aldı. Ayrıca, dijital mecralarda gazetecilik yapmanın zorlukları, dezenformasyon ve yasaların yeni nesil gazetecilere sağladığı haklar gibi konular konuşuldu. Bunlarla birlikte yeni nesil gazetecilik akademik açıdan da değerlendirildi.

GAZETECİLER BATMAN’IN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİNE HAYRAN KALDI

Program kapsamında kültür gezisi de gerçekleştirildi. Gazeteciler, Batman’ın tarihi, turistik ve kültürel yerlerini keşfetme imkanı buldu. Kültür gezisinde sırasıyla; Batman Şehit Şenay Aybüke Kütüphanesi, Mor Kiryakus Manastırı, Hasankeyf ve Arkeopark ile Raman Petrol Kuyusu’nu ziyaret edildi. Gazetecilere yöresel yemekler, tandır ekmeği, sumak şerbeti, Sason çileği ve danuk gibi ikramlarda bulunuldu. Program kapsamında gazeteciler, Batman’ın eşsiz kültürel mirasını tanıma, özel röportajlar ve haber çalışmaları yapma fırsatı buldu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.