TÜİK VERİLERİNE GÖRE KIRŞEHİR GÖÇ VERİYOR
📍Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024-2025 dönemi nüfus ve göç verileri, Kırşehir’in göç vermeye devam ettiğini ortaya koydu. Açıklanan rakamlara göre kent 9 bin 700 kişi göç alırken, 10 bin 900 kişi göç verdi. Böylece Kırşehir’in net göçü yaklaşık 1.200 kişi eksi olarak gerçekleşti. TÜİK verileri, Kırşehir’in nüfus kaybını tersine çevirebilmesi için yatırım, istihdam ve genç nüfus politikalarının birlikte ele alınmasının önemini bir kez daha ortaya koydu.
Veriler, Kırşehir’de özellikle genç nüfus ve çalışma çağındaki vatandaşların büyükşehirlere yöneldiğini gösteriyor. Üniversite eğitimini tamamlayan gençlerin önemli bir bölümü iş ve kariyer imkanlarının daha geniş olduğu Ankara, İstanbul, Kayseri ve çevre illere göç ediyor.
Uzmanlar, bu durumun yalnızca nüfus kaybı anlamına gelmediğini, aynı zamanda kentte yetişen genç ve nitelikli iş gücünün başka şehirlere gitmesinin Kırşehir’in ekonomik ve sosyal yapısını uzun vadede olumsuz etkileyebileceğini değerlendiriyor.
Kırşehir’de sanayi yatırımlarının artırılması, yeni işletmelerin kurulması ve istihdam alanlarının genişletilmesi gençlerin kentte kalması açısından kritik önem taşıyor. Ancak uzmanlara göre yalnızca fabrika yatırımlarının artırılması yeterli değil. Gençlerin Kırşehir’de yaşamayı tercih etmesi için nitelikli iş imkanlarının yanı sıra sosyal yaşam, kültür, eğitim, ulaşım ve kariyer olanaklarının da geliştirilmesi gerekiyor.
Yaklaşık 1.200 kişilik net göç kaybı, kentin geleceğine ilişkin önemli bir soruyu da gündeme getiriyor: “Kırşehir’e yeni yatırımlar geldiğinde, bu yatırımlarda çalışacak genç ve nitelikli nüfus şehirde olacak mı?”
Bu nedenle Kırşehir’in geleceğine yönelik tartışmaların yalnızca yatırım ve fabrika sayısı üzerinden değil, genç nüfusun neden kentten ayrıldığı ve onları şehirde tutacak ekonomik ve sosyal koşulların nasıl oluşturulacağı üzerinden yürütülmesi gerektiği belirtiliyor.
#Kırşehir #Göç #istihdam


Alihan Kuriş’in liderliğindeki suç örgütüne 17 ilde operasyon: 30 gözaltı
Kırşehir-Çiçekdağ yolunda kaza: 7 yaralı
27 YAŞINDAKİ GENÇ ELEKTRİK AKIMINA KAPILARAK HAYATINI KAYBETTİ
SEYFE GÖLÜ’NDE VANDALİZM!
KIRŞEHİR’DE 25.YIL BULUŞMASI:YENİ KATILIMLAR DİKKAT ÇEKTİ
KIRŞEHİR’DE METEOR YAĞMURU BAŞLIYOR!
Kırşehir’de kaçakçılık operasyonu 7 bin 420 makaron ele geçirildi