Deprem Profesörü, Jeofizik Mühendisi Ahmet Ercan, Türkiye genelinde bir süredir beklenen depremlerin il il şiddetini sosyal medya hesabından açıklamaya devam ediyor. Ercan’ın yaptığı tespitlere göre ilimiz Kırşehir’ de 5,9 şiddetinde deprem beklerken, bu sarsıntının yıkıcı etkisinin olmayacağını söyledi.
Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan 7 ilde daha görülebilecek depremlerin büyüklüğünü açıkladı. Ercan, imiz Kırşehir’inde arasında bulunduğu Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Konya’da olması beklenen depremlerle ilgili bilgileri aktarırken Kocaeli’de uzun bir süre daha deprem beklemediğini ifade etti. Kırşehir’ de ise en fazla 5.9 şiddetinde bir deprem yaşayabileceğini bu sarsıntının ise yıkıcı bir etki yapmayacağını ifade etti.
Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:
”Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem; Kırıkkale; <M5,0, Kırklareli; <M5,0, Kırşehir;<M5,9, Kilis; M7,0, Kocaeli; M7,5, Konya; M6,3. Kocaeli’nin depremi 1999’da oldu. Uzun süre bir daha olmayacak. Konya içinde yıkıcı deprem yok. Kilis Ölüdeniz kırığı etkisinde.”


Yelken Tutkunları Hirfanlı’da Buluştu
Kırşehirspor Taraftarından Nazım Köksal’a Teşekkür
Adnan Yılmaz’dan Ahilik İçin Başucu Kaynağı
Park Değil Şantiye! Kervansaray’da Bitmeyen Çalışma İsyan Ettirdi
Kırşehir UMKE, Gerçeği Aratmayan Tatbikata Katıldı
KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAYI MHP’Lİ SİYASETÇİ MEHMET AY YOĞUN BAKINDA
YANGINI ÇIKARDI KARŞISINA GEÇİP İZLEDİ