Kırşehir’ de bazı mahallelerde çocuklar okula giderken Ankara Kayseri asfaltının kent merkezinden geçmesi nedeniyle büyük tehlike yaşıyor.
Kent merkezi Ahievran Mahallesi 647. Sokaktan geçen Ankara Kayseri asfaltının bu bölgesinde bir tane yaya geçidi var diğer taraflar ise yayaların geçmemesi için demir parmaklıklarla kapatılmış. Mahallede bulunan öğrencilerin çoğu yolun karşı ratafında bulunan Yüceer İlköretim okuluna gidiyor. Çocuklarının bu tehlikeli yoldan tek başlarına karşıdan karşıya geçmesine izin vermeyen aile bireyleri her sabah erkenden çocukları ile birlikte şehirlerarası yolda hızlı akan trafiğin arasından karşı karşıya geçiyor. Mahalle sakinleri, yaya önceliği nedeniyle yol vermesi gereken sürücülerin çok hızlı gittiklerinden ve yaya çizgisini dahi fark etmediklerinden yakınıyorlar. El ele tutuşup koşarak karşıya geçen aile bireyleri ve öğrenciler adeta son yılların reyting rekorları kıran Squid Game filmini doğal olarak yaşıyorlar.
Haber Sitemize konuşan mahalle sakinleri, Burası sadece okula giderken değil vatandaşların genelde yoğun olarak kullandığı bir yaya geçidi. Daha önce insanlar öldü. Özellikle Sayın Valimize sesleniyoruz buraya acil ışıklandırma sistemi yada üst geçit yapılmalı. Burda Allah korusun yavrularımız ölürse bunun hesabını kim verecek. İfadelerinde bulundurlar.
Kırşehir’de bu yol üzerinde tesisi olan bazı siyasiler yüzünden çevre yolunun iptal edttirilmesine ve kındam kavşağında yayanın olmadığı yere yaya üst geçidi yapılmasını da eleştiren mahalleliler, orda neye hizmet ettiği belli olmayan kullanılmayan süs gibi duran bir üst geçit var onun sökülerek buraya kazandırılmasını istiyoruz. Artık çocuklarımız her okula gidip gelirken diken üzerinde yaşamak istemiyoruz sözlerinde bulundular.




Yağmurlu Köyleri Şenliği Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Özbağ Halıları Türkiye’ye Açılıyor: Bakanlık Onaylı Eğitim Programı Başladı
Ali Emirgazioğlu’ndan Yaz Kampı Öncesi Halı Saha Ziyareti
Kırşehir’de Gurbetçi Festivali Başladı
YAVUZ BİNGÖL KIRŞEHİR’E GELİYOR!
BOZLAK USTASI NEŞET ERTAŞ FESTİVALLE ANILACAK
KIRŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN GURBETÇİLERE ÖZEL FESTİVAL